تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

مجازات تهدید + جرم تهدید کردن

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

در این مقاله میخواهیم راجب تهدید و وکیل تهدید صحبت کنیم و مجازات تهدید یا جرم تهدید کردن را برای شما کاربران عزیز بگوییم. مجازات تهدید طبق تعریف قانون مجازات اسلامی:هر گاه کسی شخص حقیقی دیگری را به هر نحو تهدید کند به قتل مانند اینکه بگوید اگر دستم بهت برسه میکشمت یا ببینمت اسید می پاشم رو صورتت یا اگر فلان کار را انجام بدی زندت نمیزارم یا خانوادتو دیگه نمیبینی و….،ضررهای نفسی و شرفی مانند تهدید به پخش فیلم یا عکس های شخصی و خصوصی و…،مالی مانند اینکه خانه ات را آتش میزنم یا باید فلان مبلغ پول بدی تا آبروتو نبرم و …. یا افشاء سری که مربوط به زندگی خصوصی یا حرفه ای فرد می باشد و از اهمیت بالایی برای فرد برخوردار است و این تهدیدها می تواند نسبت به خود یا بستگان اعم از نسبی یا سببی یا دوستان و نزدیکان او باشد،اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را بنماید یا ننماید مرتکب جرم شده است.بنابراین در واقع تهدید به یک شکلی ترساندن دیگران یا اعمال فشارهای روحی و روانی بر دیگران است جهت انجام اعمال مورد نظر تهدید کننده تا اینکه تهدید کننده به مقصودش برسد.

 

شرایط تحقق جرم تهدید

از جرایم مطلق و فوری می باشد یعنی نتیجه در آن اهمیتی ندارد و همین که فرد مورد تهدید قرار گیرد جرم واقع شده است و مرتکب مجازات می گردد و نیازی نیست که حتماً مجرم تهدیدش را عملی نماید.بنابراین با شروع به جرم حتی بدون نتیجه،جرم کامل محقق گشته است.

همچنین در این جرم ممکن است تهدیدکننده انجام یا ترک فعلی را تقاضا نماید یا تقاضا ننماید و تنها بخواهد طرف مقابل در فشار روحی و روانی قرار دهد و یا ممکن است مجرم تقاضایی هم بنماید و اگر تقاضا بدون دخالت شخص تهدیدشونده انجام گردد، شخص تهدیدکننده باز هم مجرم است و مجازات می گردد.

جرم از جرایم قابل گذشت،عامداً و آگاهانه می باشد و تهدید باید صریح باشد و به سمع طرف مقابل برسد می تواند غیرمستقیم یا به هر شکل دیگری باشد. اما هرگاه تهدید با اعمال خشونت فوری برای اخذ مال باشد،جرم سرقت مقرون به تهدید است.

در عرف هنگامی که هنگامی که صحبت از تهدید میشود مفهوم ترساندن در ذهن ظاهر میشود.
قانون مجازات اسلامی نیز همین تلقی را از تهدید داشته است و‌آنرا عملی دانسته که باعث ترس در افراد شده.
به طوری که در بسیاری از موارد آنها را مجبور به انجام عملی خلاف میل و رضایت میکند.
البته برای اینکه تهدید یک جرم محسوب شود لازم است که اولا تهدید کننده تهدید شونده را نسبت به انجام یک عمل نامشروع و غیرقانونی بترساند.
و ثانیا این عمل در اینده محقق شود.
بنابراین ترساندن افراد نسبت به عمل قانونی و‌ مشروع مثل شکایت کردن در مراجع قانونی تهدید محسوب نمیشود.
به طور مثال اگر بین زن و مرد اختلافی به وجود اید و زن همسرش را تهدید کند که دادخواست مطالبه مهریه میدهد این عمل جرم تهدید محسوب نمیشود.

نحوه رسیدگی به جرم تهدید

بعد از انکه شاکی شکایت جرم تهدید را ثبت کرد و این شکایت به شعبه دادسرا ارجاع شد رسیدگی به جرم تهدید اغاز میشود.
نحوه رسیدگی به جرم تهدید به شکل زیر است
دادسرا تحقیقات مقدماتی جرم تهدید را انجام میدهد و ضمن این تحقیقات به کلیه دلایل و راه های اثبات ارايه شده از سوی شاکی و متهم پرونده تهدید رسیدگی میکند
بعد از پایان تحقیقات اگر نظر دادسرا بر این بود که جرم تهدید واقع نشده است قرار منع تعقیب صادر میگردد و در صورتی که عمل انجام شده را تهدید تشخیص دهد قرار جلب به دادرسی صادر میکند و‌ پرونده را به دادگاه کیفری دو ارسال میکند

دادگاه کیفری دو با وصول پرونده تهدید به شعبه وقت رسیدگی تعیین میکند و این وقت رسیدگی به شاکی و متهم از طریق سامانه ثنا ابلاغ میشود
در وقت تعیین شده دادگاه مجدد به ادله طرفین تهدید رسیدگی کرده و پس از پایان تحقیقات ختم رسیدگی را اعلام میکند و‌ در صورتی که متهم را مجرم تشخیص دهد حکم محکومیت کیفری متهم را صادر مینماید.

این محکومیت کیفری تهدید ظرف ٢٠ روز از تاريخ ابلاغ قابل تحديد نظر خواهي در دادگاه تجديد نظر استان است و با تاييد راي در دادگاه تجديد نظر حكم محكوميت نسبت به متهم جرم تهديد اجرا ميگردد
شما ميتوانيد براي دريافت اطلاعات بيشتر در مورد تهديد و يا مشاور اختصاصي براي مورد خاص خود با مشاوران ما در تهران وكيل تماس بگيريد تا با بهترين راهكار قانوني براي اثبات جرم و احقاق حق خود اشنا شويد.

آیا هر تهدیدی جرم محسوب می گردد؟

همانطور که بیان کردیم هر تهدیدی نسبت به جان،مال،آبرو،شرف تهدید شونده یا بستگانش،چه تهدیدکننده تهدیدش را عملی بکند یا نکند،چه پول یا عمل یا ترک فعلی را درخواست بکند یا نکند مرتکب جرم کامل شده و قابل مجازات می باشد.اما آیا هر تهدیدی قابل مجازات است؟

خیر،تهدید باید نسبت به خود تهدیدشونده یا بستگانش باشد بنابراین اگر تهدیدکننده خودش را تهدید نماید به صورتی که اگر فلان کار را نکنی خودم را میکشم یا آبروی خودم را می برم،جرمی محقق نشده است.همچنین تهدید باید به صورتی باشد که عادتاً قابل تحمل نباشد و مؤثر در شخص تهدیدشونده باشد بنابراین اگر صغیر یا کودک،بزرگسالی را به قتل یا … تهدید نماید به صورتی که تهدیدشونده می داند این احتمال وجود ندارد و خطری تهدیدش نمی کند بنابراین جرمی محقق نگشته است.باید بدانید تهدید باید نامشروع باشد تا جرم تلقی گردد بنابراین تهدید به تعقیب و شکایت قانونی و اعلام ورشکستگی و…جرم محسوب نمی گردد.

راهها و دلایل اثبات جرم و مجازات تهدید

از راهها و دلایل قابل اثبات در جرم می توان به صحبت های صوتی یا پیامک های حاوی تهدید اشاره نمود که در این زمان می توان پرینت پیامکها را در دادگاه ارائه داد یا تقاضای استعلام از شماره ی شخص تهدید کننده نمود تا از طریق مخابرات پرینت پیامکها و فایل صحبت های دو طرف برای دادگاه ارسال گردد.

از دلایل دیگری که برای اثبات جرم تهدید می توان استفاده نمود،استماع شهادت شهود افراد حاضر در صحنه می باشد که شهود با داشتن شرایط شرعی و قانونی شهادت می توانند در محضر دادگاه حضور داشته و شهادت دهند که چه الفاظ و کلماتی را شنیدند و چه کسی این تهدیدها را به کار برده است و مخاطب تهدیدها چه کسانی بودند.

ایا تهدید با پیامک جرم است

همچنین در زمانی که جرم صورت می گیرد با تماس با کلانتری مربوطه می توان گزارش تهیه نمود که گزارش مأموران کلانتری هم می تواند دلیل محکمی برای اثبات جرم باشد.از دلایل دیگر می توان به فیلم یا صوت ضبط شده اشاره نمود که می تواند اماره ای برای اقناع وجدان دادرس باشد.

در فضای مجازی هم جرم اتفاق می افتد که از دلایل اثبات جرم در فضای مجازی به تهیه عکس از الفاظ تهدیدآمیز به همراه شماره تلفنی که توسط آن جرم انجام شده و در عکس ها موجود می باشد می توان اشاره نمود که جرم در فضای مجازی در ابتدا از طریق پلیس فتاء پیگیری می شود و بعد در دادسرای جرایم رایانه ای پیگیری ها ادامه می یابد که می توان درخواست استعلام شماره تلفن مورد نظر را از مخابرات نمود که از طریق آن مشخصات و هویت فرد مجرم معلوم می گردد و می توان به رسیدگی ادامه داد.

مجازات تهدید | جرم تهدید کردن

مجازات تهدید لفظی

مجازات جرم چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی و فرقی نمی کند چیزی تقاضا نماید و تقاضا ننماید یا به درخواست خود برسد یا نرسد با کمک فرد تهدید شده یا بدون کمک او و چه شروع به جرم نماید بدون اینکه تهدیدش را عملی کند به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا حبس از دوماه تا دو سال محکوم می گردد.

طریقه ی شکایت از جرم تهدید

برای ثبت شکایت جرم تهدید باید ابتدا متهم و مشخصات آن را تعیین نمود و همچنین محل وقوع جرم را مشخص نمود که محل وقوع جرم ممکن است در منزل فرد یا در خیابان و یا محل مشخصی باشد که دادگاه صلاحیتدار از این طریق نیز مشخص می نماید اما در خصوص تهدید در فضای مجازی،با توجه به اینکه جرم در بستر اینترنت اتفاق می افتد بنابراین محل وقوع جرم،محل ایجاد نتیجه می باشد یعنی محلی که نتیجه ی مورد نظر مجرم محقق گشته است بنابراین اگر در فضای مجازی فردی مورد تهدید قرار گیرد باید ببینیم آن فرد در آن لحظه که آن تهدیدها را از طریق گوشی همراه یا رایانه ی خود دیده یا شنیده در کجا قرار داشته که ممکن است در منزل خود یا در مکان مشخص دیگری بوده باشد که در این صورت دادسرای جرایم رایانه ای برای رسیدگی به جرم مذکور صلاحیت دارد.در نهایت با در دست داشتن مشخصات متهم و محل وقوع جرم و دلایل اثبات وقوع جرم از جمله شهادت شهود ،عکس و صدای ضبط شده،گزارش مأموران کلانتری،پرینت پیامکها و مکالمات ،شکایت جرم تهدید را در دفاتر خدمات قضایی ثبت نمود تا مرجع صلاحیتدار تعیین گردد.

اثبات تهدید پیامکی

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و توسعه ی راه های ارتباطی با برنامه های مختلفی مانند واتس اپ و تلگرام و دیگر پیام رسانها،جرایم نیز در فضاهای مختلف مجازی گسترش یافته و به طرق مختلفی به وجود آمده که برخی از آنها در قانون جرم انگاری شده است.در بسیاری از موارد میبینیم در فضای مجازی افراد همدیگر را تهدید می نمایند در خصوص اینکه عکس ها یا فیلم هایت را داریم و پخش می کنیم آبرویت را می بریم و ممکن است در مقابل پول یا انجام کاری را درخواست نمایند.آیا این تهدیدها ها قابل پیگیری است؟

باید بدانید با توجه به اینکه سرور و منبع این برنامه ها ایرانی نمی باشند بنابراین اکانت هایی که با آنها تهدید انجام می شود اگر توسط کاربر حذف گردد قابل پیگیری نمی باشد پس در اینگونه موارد و زمانی که فردی در فضای مجازی شما را تهدید نمود قبل از اینکه اکانت خود را حذف نماید یا قبل از اینکه الفاظ و عبارات تهدیدآمیز که نوشته را پاک نماید،باید از آن اکانت و شماره تلفن و عبارات و الفاظ تهدیدآمیز اسکرین شات یعنی عکس از روی صفحه ی گوشی خود تهیه نمایید تا با پیگیری از طریق شماره تلفن فرد متهم بتوان به نتایجی دست یافت.بنابراین تهدید در فضای مجازی تنها در صورتی امکانپذیر است که از عبارات و الفاظ تهدید آمیز به همراه شماره تلفن و اکانت و کاربر تهدید کننده عکس و پرینت تهیه نمود که در اینصورت با درخواست استعلام از مخابرات هویت فرد تهدید کننده مشخص می گردد و راحتتر به نتیجه می رسید.

اثبات تهدید تلفنی

با توجه به پیچیده بودن جرم تهدید و انواع مختلف و گستردگی آن باید از وکیل تهدید مجرب استفاده نمود.بسیاری از افراد از حساس و مهم بودن ارتکاب این جرم و مجازاتش اطلاعی ندارند بهتر است در صورت ارتکاب جرم از وکیل خوب مشاوره حقوقی دریافت نمایند تا بتوانند به بهترین نحو دفاع نمایند.

مجازات تهدید | جرم تهدید کردن

وکیل کیفری راههای مختلف اثبات جرم را می داند و در بعضی از موارد هم می تواند دلایل اثبات جرم را نقض نماید.راههای اثبات این موارد کاملاً تخصصی و حرفه ای می باشد که تنها وکیل خوب می داند چطور از موکل خود به بهترین نحو دفاع نماید.بنابراین از مزایای گرفتن وکیل این است که وکیل کیفری به درستی دلایل و راهها را می شناسد و می تواند بدون هدر رفتن وقت شکایت درست را ثبت نماید بنابراین در مدت زمان کمتری به نتیجه می رسید و با راهنمایی موکل در جهت ثبت دلایل می تواند متهم را به مجازاتش برساند.

برای دریافت مشاوره حقوقی کیفری توسط وکیل کیفری به صفحه فوق مراجعه نمایید یا با کارشناسان مشاوره حقوقی ما در ارتباط باشید.

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *