تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

کمیسیون ماده 100 شهرداری

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

بسیاری از دعاوی و پرونده هایی که در دیوان عدالت اداری مطرح می شوند در ارتباط با کمیسیون ماده 100 شهرداری ها هستند.

در صورتی که به دنبال نگاه دقیق و جامع به این مسئله باشید، با توجه به پیچیدگی هایی که تصمیم گیری های کمیسیون صد شهرداری و روند رسیدگی به دعاوی در دیوان عدالت اداری دارد، شاید نیاز به صرف وقت بیشتری برای آشنایی بیشتر با این موضوع باشد.

لازم به ذکر است که این پرونده ها در مواردی منجر به تخریب ساخت و سازها در شهرها و حومه آن ها خواهند شد که نیاز به یک وکیل متبحر را در زمانی که هر یک از شهروندان با این گونه مشکلات مواجه هستند را ضروری خواهد کرد.

 

کمیسیون ماده 100 چه می گوید؟

کمیسیون ماده 100 شهرداری می گوید که صاحبان خانه و دارندگان املاک که در محدوده یک شهر قصد انجام هر گونه عملیات ساختمانی را داشته باشند، بدون اخذ پروانه نمی توانند به این کار اقدام کنند.

در صورت اقدام به عملیات ساختمانی توسط هر یک از شهروندان، ماموران شهرداری از ادامه عملیات جلوگیری کنند.

پس از جلوگیری از ساخت و ساز (در صورتی که بدون پروانه باشد) موضوع باید در کمیسیون ماده 100 شهرداری مطرح شود تا تصمیم گیری های لازم در این مورد گرفته شود (این کار باید ظرف مدت یک هفته انجام شود).

در این مواقع در بسیاری از موارد شاهد هستیم که در نهایت به دلیل اختلافات موجود بر سر تصمیمات کمیسیون 100 شهرداری، دعاوی برای حل اختلاف بین دو طرف در دیوان عدالت اداری مطرح خواهند شد.

شایع ترین دلایل اختلاف عبارت هستند از:

ساخت و ساز بدون پروانه

در صورتی که قصد داشته باشید در محدوده شهر ساخت و ساز انجام دهید، نیاز به مجوز کتبی دارید. این مجوز کتبی همان مجوز ساخت و یا پروانه ساخت است.

نکته: همان طور که می دانید برای دریافت این مجوز باید مراحل متعددی را طی کنید. اما نکته مهم تر این است که حتی اگر اکثر مراحل را طی کرده باشید و عوارض ساختمان را نیز پرداخت کرده باشید، و فقط پروانه ساخت را دریافت نکرده باشید، باز هم ساخت و ساز شما فاقد مجوز محسوب می شود.

اخذ جریمه توسط کمیسیون ماده 100

در مواردی ساخت و سازهایی که بدون مجوز (در مناطق خاص و ممنوعه ساخته شده باشند) تخریب می شوند، اما همواره اختلافات با تخریب به پایان نمی رسد و در مواردی نیز جریمه دریافت می شود.

برای مثال در صورت اضافه تراکم ساختمان، در صورتی که ضرورتی برای تخریب وجود نداشته باشد، کمیسیون این امکان را دارد که اقدام به دریافت جریمه بنماید.

به طور حتم این مبلغ در مناطق مختلف یکسان نخواهد بود و باید به طور موردی به آن ها پرداخته شود. اما قانونا جریمه برای اضافه تراکم که در این کمیسیون بررسی قرار خواهد گرفت حداقل دو برابر قیمت ساختمان مربوطه می باشد و به ازای هر متر مربع محاسبه می شود.

نکته مهم: توجه داشته باشید که بر طبق بند دوم از ماده 10 مربوط به قوانین تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری که در سال 92 تصویب شده است می توانید به رای صادر شده توسط کمیسیون صد شهرداری در مرحله تجدید نظر اعتراض کنید.

همچنین با توجه به تنوع این پرونده ها می توانید با مشاوره حقوقی با یک وکیل اطلاعات جامع تری در ارتباط با قوانین دریافت جریمه و یا مبلغ آن به دست آورید.

تغییر کاربری و کمیسیون ماده 100

یکی از موارد مهمی که افراد با کمیسیون ماده 100 اختلاف نظر دارند و دعاوی در دیوان مطرح می شود، در تغییر کاربری ساختمان و یا بخشی از آن می باشد.

برای مثال می توان به تغییر کاربری پارکینگ ساختمان اشاره کرد که از جمله متداول ترین تغییرات در کاربری می باشد.

اگر شما بخواهید این تغییرات را در ساختمان خود داشته باشید، ممکن است که بنا به دلایلی مورد برخورد قرار گیرید. برای مثال در صورت تبدیل پارکینگ به مغازه و یا …. بسیاری از افراد با شهرداری به مشکل برخورده اند.

در این موارد احتمال دارد اختلاف شما بالا بگیرد و نیاز به یک وکیل متخصص کمیسیون ماده 100 داشته باشید تا راه حل های حقوقی را برای برون رفت از این مشکل به شما پیشنهاد کند.

در ابتدا شاید مفید باشد که این مقدمه کوتاه درباره کمیسیون ماده 100 شهرداری را نیز مطالعه کنید و بعد به تشریح آن بپردازیم: در هنگام ساخت ساختمان و هرگونه عملیات ساختمانی شاید برایتان پیش آمده باشد که به دلایلی همچون مسائل مالی مجبور به امتناع از گرفتن پروانه از شهرداری شده باشید. حتی شاید برخی قوانین شهرداری را نقض کرده باشید. در گذشته این مسائل جرم محسوب می شد و در دادگاه با وکیل کیفری مورد بررسی قرار می گرفت.

 

اما با تصویب کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری رسیدگی به این موضوع از قوه قضایی گرفته شد و به سازمان حقوقی مستقل از شهرداری واگذار شد. همچنین تخلف ساختمانی از جرم به شبه جرم تغیر  پیدا کرد. می توانید در خصوص تمامی پرونده خود، در هر زمینه ای (دعاوی خانواده همچون طلاق توافقی، دعاوی ملکی همچون تصرف عدوانی، کیفری و..) از طریق تماس تلفنی و یا مطرح کردن سوال های خود در سایت از مشاوره حقوقی تلفنی رایگان و آنلاین وب سایت حقوقی تهران وکیل استفاده فرمایید.

کمیسیون ماده 100 شهرداری

کمیسیون ماده 100 چیست

طبق قانون شهرداری، اشخاصی که قصد ساخت و ساز و یا هرگونه عملیات ساختمانی دارند موظف به کسب مجوز ( پروانه ) از شهرداری می باشند. بنابراین هر کسی که از این گرفتن پروانه امتناع ورزد و یا قوانین مربوطه را به هر دلیلی نقض کند، از فعالیت او جلوگیری و تا مشخص شدن نتیجه توسط کمیسیون شهرداری باید صبوری کند.

کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری شخصیت حقوقی جداگانه از شهرداری محسوب میشود و به طور کلی یک مرجع برای رسیدگی به تخلفات از لحاظ ضوابط شهرسازی و ایمنی است. قوانین این کمیسیون از 11 ماده تشکیل شده است که به آن ها خواهیم پرداخت. با مطالعه قانون در می یابیم که تمام مفاد این قانون منحصر به داخل شهر و حومه ان می باشد و ناظر بر خارج شهر نمی باشد.

اعضای کمیسیون ماده 100

  1. نماینده دادگستری
  2. نماینده شورای شهر
  3. نماینده فرمانداری
  4. نماینده شهرداری

افراد بیان شده جزء کمیسیون می باشند اما در این بین نماینده شهرداری حق رای ندارد و برای ادای توضیحات در جلسات حاضر می گردد.

انواع تخلفات ساختمانی و احکام صادره

احکام صادره کمیسیون به دو شکل است: تخریب و اخذ جریمه.

تخریب: در مواردی که در ساخت بنا اصول شهرسازی، اصول فنی و بهداشتی رعایت نشده باشد، حکم تخریب صادر خواهد شد.

اخذ جریمه: اگر در بنای ساخته شده موارد بالا یعنی اصول شهرسازی، اصول فنی و بهداشتی رعایت شده باشد، حکم کمیسیون می تواند اخذ جریمه باشد. میزان جریمه بسته به اینکه بنا دارای سرقفلی باشد یا نه، متفاوت است. اگر بنا دارای سر قفلی نباشد به ازای هر متر مربع بنای بدون مجوز یک دهم ارزش معاملاتی بنا جریمه صادر می شود و اگر دارای سرقفلی باشد یک پنجم ارزش سرقفلی بنا دریافت می گردد.

کمیسیون ماده 100 شهرداری

این نکته حائض اهمیت است بدانید که بنایی که دارای ارزش سرقفلی است، جریمه هر کدام (بنای بدون سرقفلی و ب ارزش سرقفلی) که بیشتر باشد همان اخذ خواهد شد. همچنین ممکن است حتی با وجود رعایت اصول بیان شده در ساخت ساختمان برای اخذ جریمه، باز هم کمیسیون می تواند رای به تخریب صادر کند.

احکام کمیسیون ماده 100 بر تراکم اضافه

یکی از انواع تخلفات ساختمانی افزایش خودسرانه ی مساحت زیر بنای درج شده در پروانه ساختمانی از سوی مالک، یکی دیگر از تخلفات ساختمانی است که مکررا در شهر قابل مشاهده است. در این خصوص نیز کمیسیون می تواند هر دو حکم بیان شده در قسمت قبل  یعنی تخریب بنا و یا طبق حکم جریمه کمیسیون ماده 100 بر تراکم اضافه اخذ گردد. اما موارد قابل ذکر دیگری درباره این دو حکم وجود دارد که به تفصیل به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

تخریب: در دو صورت کمیسیون ماده 100 شهرداری دستور به تخریب بنا می دهد: 1. رعایت نکردن اصول شهرسازی، اصول فنی و بهداشتی 2. در صورتی که مالک بنا محکوم  به پرداخت جریمه شود اما از پرداخت جریمه امتناع کند. به عنوان مثال عدم استحکام بنا و مطابق نبودن آن با اصول و قوانین ساخت و ساز منجر به رای تخریب کمیسیون ماده 100 شهرداری خواهد شد.

جریمه کمیسیون ماده 100 بر تراکم اضافه: در مواقعی که لزومی به تخریب قسمت اضافی بنا نباشد کمیسیون ماده 100 شهرداری حکم به اخذ جریمه می دهد. البته برای این تصمیم مواردی تاثیر گذار است از جمله:

موقعیت مکانی بنا: 1.قرار داشتن بنا در کوچه بن بست یا باز 2.قرار داشتن بنا در خیابان فرعی یا اصلی

  • نوع استفاده از قسمت تراکم اضافه
  • مصالح مورد استفاده و…

نوع حوزه استفاده که به تفصیل در زیل شرح داده شده است:

1.مسکونی بودن ملک: در صورت رای به اخذ جریمه میزان جریمه برای هر متر مربع بنا اضافی، نباید از حداقل یک دوم کمتر و از سه برابر ارزش معاملاتی بنا بیشتر باشد.

2.تجاری بودن ملک: در صورت تجاری بودن بنا و رای کمیسیون به جریمه میزان جریمه برای هر متر مربع اضافی ساخته شده نباید از حداکثر چهار برابر و از حداقل دو برابر کمتر از ارزش معاملاتی بنای تجاری بیشتر باشد.

3.نسبت به معابر شهر تجاوز شده باشد: در این قسمت از قانون منظور از تجاوز به معابر شهر، ساخت و یا بازسازی ملکی است که از سوی شهرداری موظف به عقب نشینی بوده و مالک از این کار امتناع کرده است که این موضوع در کمیسیون بررسی خواهد شد.

اما تجاوز به معابر فعلی شهری یعنی زمینی که از قبل متعلق به شهرداری بوده و شخص بیش از مساحت زمین خود که در سند ثبت شده است اقدام به ساخت و ساز کرده است، در قوه قضاییه بررسی خواهد شد و جرمی کیفری تلقی می شود.

4.عدم ساخت پارکینگ یا قابل استفاده نبودن پارکینگ: در این خصوص باید توجه داشته باشید که در هرحالتی چه زمانی که از ابتدا پارکینگ احداث نشده باشد، چه در حالتی که احداث شده باشد اما قابلیت استفاده از آن به عنوان پارکینگ دیگر وجود نداشته باشد و قابل اصلاح باشد یا نباشد بنا به شرایطی می توان کمیسیون را از رای تخریب منصرف و رای به اخذ جریمه گرفت. به عنوان مثال کمیسیون می تواند بنا به موقعیت ملک از این کار منصرف گردد.

البته اگر عدم ساخت پارکینگ و یا تغییر کاربری آن موجب از بین رفتن اصول شهرسازی، اصول فنی و بهداشتی شده باشد قطعا شهرداری رای به تخریب خواهد داد. توصیه می کنیم از وکلای مجرب در این زمینه استفاده کنید تا مبادا سرمایه گذاری شما بر روی ملک از بین برود.

میزان جریمه در خصوص پارکینگ، برای هر متر مربع فضای از بین رفته پارکینگ نباید از حداقل یک برابر و از حداکثر دو برابر ارزش معاملاتی بنا بیشتر باشد. به این موضوع نیز توجه داشته باشید که با احتساب گردش مساحت هر پارکینگ ۲۵ متر مربع است.

5.تغییر کاربری ملک: عنوان این نوع اقدام کاملا مشخص است و نیاز به تشریح ندارد. کمیسیون بنا به مواردی که قبلا ذکر شد تصمیم گیری خواهد کرد. تنها نکته قابل ذکر این مطلب می باشد که تغیر کاربری از تجاری به غیر تجاری دارای پیگرد در کمیسیون نمی باشد.

روند اجرایی کمیسیون ماده ۱۰۰

بعد از ثبت گزارشات تخلف و دریافت لایحه دفاعیه از مالک پرونده جهت رسیدگی به کمیسیون فرستاده می شود. جلسات کمیسیون مگر در مواقعی که نیاز به توضیحات ذی نفع باشد بدون حضور ذی نفع برگزار می شود.

بعد اعلام رای از سوی کمیسون،  طرفین پرونده یعنی شهرداری و مالک ملک ظرف ده روز می توانند نسبت به تصمیم کمیسیون اعتراض نمایند. مرجع رسیدگی به این اعتراض کمیسیون دیگر ماده 100 خواهد بود که اعضای آن نیز غیر اعضای تصمیم گیرنده در حکم اول بوده اند. تصمیم و رای این اعضا قطعی خواهد بود.

کمیسیون ماده 100 شهرداری

اجرای مجازات کمیسیون ماده 100

اجرای مجازات چه اخذ جریمه و چه شهرداری بعد از قطعی شدن رای کمیسیون بر عهده مالک و شهرداری می باشد.

مرجع شکایت کمیسون ماده 100

اگر نسبت به تصمیم و حکم قطعی کمیسیون ماده 100 شهرداری اعتراض و شکایت دارید طبق بند ۲ ماده 100 دیوان عدالت اداری می توانید در دیوان عدالت اداری نسبت به این موضوع با کمک وکیل دیوان عدالت اداری اقدام و اعتراض نمایید.

وکیل کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری

هر وکیلی در مباحثی از قوانین دارای تبحر و تجربه بسیاری می باشد که به روند پرونده کمک شایانی می کند. موسسه حقوقی تهران وکیل متشکل از وکلای حرفه ای کشور در زمینه های مختلف می باشد. همچنین تمامی پرونده با مشورت و به صورت کار گروهی پیش می روند تا مبادا ذره ای از حق موکلین ضایع گردد. همین امر باعث رضایت 98 درصدی موکلین موسسه حقوقی تهران وکیل گردیده است.

با سپردن پرونده خود به وکیل کمیسیون ماده 100 قطعا درصد پیروزی در پرونده و همچنین درصد کاهش هزینه ها، افزایش پیدا خواهد کرد. بارها تجربه شده است که وکلا با شناختی که از قوانین و تجربیاتی که از پرونده های مختلف بدست آورده اند توانسته اند نظر کمسیون را از تخریب با جریمه  و کاهش میزان جریمه تغیر دهند. به همین دلیل است که بسیار توصیه می کنیم که سعی کنید از وکلای با تجربه در پرونده خود بهره ببرید. اعتماد شما و پیروزی شما در پرونده ها مایه ی افتخار ماست.

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *