تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

وکیل برای گرفتن ولایت+وکیل تابعیت

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

غیر از زن و شوهر که از طریق عقد نکاح با یکدیگر مرتبط می شوند، سایر اعضای خانواده از طریق زاد و ولد با یکدیگر مرتبط می شوند و خویشاوندی شکل می گیرد. زاد و ولد باعث می شود که بین اعضای خانواده نسب به وجود آید. نسب باعث ایجاد ولایت و تابعیت می شود و حقوق و تکالیف متعددی را بین افراد خانواده ایجاد می کند. در این گفتار ابتدا نسب مورد بحث قرار می گیرد و سپس ولایت و تابعیت مطرح می شود

در این مطلب وکیل تابعیت | وکیل برای گرفتن ولایت ارائه شده است. برای دریافت مشاوره حقوقی در باره این موضوع می توانید سوالات خود را از مشاوره حقوقی آنلاین فوری بپرسید..

وکیل تابعیت | وکیل برای گرفتن ولایت | وکیل اثبات نسب

 

نسب

نسب زاد و ولد باعث ایجاد نسب می شود. یعنی فرزند با پدر و مادر خود ارتباط نسبی پیدا می کنند و از آن طریق به سایر اقوام و خویشان منتسب میشود. مسئله ای که از دیرباز اذهان را به خود مشغول کرده است، اثبات این زاد و ولد است که چگونه می توان انتساب یک فرد را به پدر و مادرش ثابت کرد. اثبات تعلق بچه به مادر معمولا امر سختی نیست. زن مدت نه ماه حامله می شود و پس از آن در حضور ماما، افراد خانواده و سایر افراد از همسایگان و دوستان و غیره زایمان می کند، بنابراین می توان و شهادت شهود و قراین و امارات اثبات کرد که بچه متعلق به این زن است.

اما اثبات تعلق بچه به پدر امر مشکلی است. چطور می توان ثابت کرد که بچه از نطفه این مرد متولد شده است؟ هر چند در بیشتر موارد زن اطمینان کافی دارد که بچه از این مرد است چون با مرد دیگری نزدیکی نداشته است، ولی در مواردی که به شبهه یا نامشروع زن با بیش از دو مرد نزدیکی داشته است، تعلق بچه به هر کدام از آنها معلوم نیست. نزدیکی مشروع با دو مرد زمانی انجام می شود که زن با دو مرد ازدواج کرده و با هر دو نزدیکی داشته است. همچنین زن ممکن است به اشتباه با اکراه یا به طور نامشروع با مرد دیگری نزدیکی کرده باشد. حتی در مواردی که زن | تنها با شوهر خود نزدیکی کرده است، این احتمال وجود دارد که نطفه مرد دیگری جذب رحم زن شده باشد. و در فقدان آزمایشهای ژنتیکی مثل دی ان ای که می تواند با اطمینان بسیار بالایی تعلق یک فرد به پدر و مادرش را ثابت کند، باید اماراتی مقرر می شدند که مطابق آن اثبات نسب صورت گیرد. پس از اثبات نسب طبیعی، سؤالی که مطرح می شود این است که آیا نسب قانونی تا چه حدودی به نسب طبیعی ارتباط دارد. بنابراین در این قسمت ابتدا اماره اثبات نسب یا اماره فراش بررسی می شود. سپس شرایط نفی ولد توسط مرد مطرح می شود. در ادامه اختلاف زن و مرد در مورد زمان نزدیکی و تولد بحث می شود. در آخر ارتباط بین نسب طبیعی و نسب قانونی ( شرعی ) بررسی می گردد.

شرایط نفی ولد

در صورتی که طبق معیار یاد شده طفلی به پدر قابل انتساب باشد، پدر نمی تواند طفل را نفی کند مگر تشریفات لعان را طی کند. تشریفات لعان قبلا بحث شد. با انجام تشریفات لعان، نسب طفل از پدر قطع می شود و مانند طفل بی پدر است. با قطع نسب، پدر و طفل از هیچ گونه حقوق و تعهدات پدری و فرزندی برخوردار نخواهند بود.

وکیل تابعیت | وکیل برای گرفتن ولایت | وکیل اثبات نسب

اما اگر اعمال معیار یاد شده دلالت کند که طفل به پدر منتسب نیست، پدر تحت شرایطی می تواند طفل را از خودش نفی کند. یکی از این شرایط این است که به فرزندی طفل اقرار نکرده باشد، و الأ انکار بعدی وی مسموع نخواهد بود. دوم اینکه مرد باید دعوی نفی فرزند را در یک فاصله معقول پس از اطلاع از تولد طفل مطرح کند و در هر حال اگر دعوی را ظرف دو ماه از زمان اطلاع از تولد طفل مطرح نکند، دیگر نمی تواند طفل را از خود نفی کند ولو اینکه طبق معیار گفته شده در بالا طفل به وی منتسب نباشد. البته اگر تاریخ تولد طفل را بر مرد مشتبه کرده باشند به نحوی که طفل طبق اماره مزبور به وی قابل انتساب باشد و مرد بعدا متوجه تاریخ واقعی تولد طفل شود که طفل طبق آماره مزبور به وی منتسب نیست، مرور زمان دو ماهه از زمان اطلاع از خدعه شروع می شود.

نسب طبیعی و نسب قانونی

اثبات اینکه طفل از زن و مردی متولد شده است که به آن نسب طبیعی اطلاق می شود به این معنا نیست که طفل مزبور از جهت قانونی و شرعی با آن پدر و مادر نیز نسبت دارد. برای اینکه نسب طبیعی به عنوان نسب قانونی و شرعی شناسایی شود، نزدیکی زن و مرد که منجر به تولد آن طفل شده نباید ناشی از زنا باشد. در صورتی که زن و مرد زنا کنند و در نتیجه آن طفلی متولد شود، وی زنازاده تلقی شده و نسب وی به پدر و مادر طبیعی قانون قطع می گردد. نسب طبیعی در حقوق ما باعث ایجاد مانعیت نکاح می شود و در این خصوص همانند نسب مشروع است. در مورد ارث، ماده (۸۸۴) قانون مدنی صراحتا توارث بین زنازاده و زانی را منتفی اعلام کرده است. اما در مورد سایر حقوق مثل حضانت، ولایت، نفقه و غیر آن قانون گذار سکوت اختیار کرده است که حکایت از آن دارد که این حقوق بین زانی و زنازاده رقرار نمی شود. اما به موجب رأی وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عالی کشور، «زانی پدر عرفی طفل تلقی و در نتیجه کلیه تکالیف مربوط به پدر از جمله اخذ شناسنامه بر عهده وی می باشد.

هرگاه نزدیکی ناشی از زنا نباشد، بلکه ناشی از اکراه یا شبهه باشد، در این صورت طفل قانون به کسی که در اکراه یا در اشتباه بوده منتسب می شود. به عبارت دیگر نزدیکی به شبهه از جهت ایجاد نسب قانونی همانند نزدیکی مشروع است. در صورتی که یک طرف زانی و یک طرف در شبهه یا اکراه باشد، نسب قانونی طفل به زاني قطع و نسب وی به طرفی که در اشتباه یا اکراه بوده، برقرار می شود.

یکی از موارد اشتباه، جهل طرفین به بطلان نکاح است که این جهل می تواند موضوعی یا حکمی باشد. هر گاه مردی با خواهر رضاعی خود ازدواج کند ولی نسبت به این امر جاهل باشد، این یک جهل موضوعی است، اما اگر کسی نداند که ازدواج با خواهر رضاعی ممنوع است، این یک جهل حکمی است. در هر حال اگر ازدواج به دلیلی باطل باشد و زوجین یا یکی از آنها نسبت به این بطلان جاهل باشند، نسبت طفل متولد شده به پدر و یا مادر جاهل مشروع خواهد بود.

آثار و احکام ولایت

تصرفات ولی قهری در اموال، داراییها و حقوق مالی مولی علیه با رعایت مصلحت مولی علیه نافذ است و مولی علیه پس از بلوغ و رشد نمی تواند بطلان این تصرفات را تقاضا کند. اما اگر ولی قهری در انجام تصرفات خود مصلحت مولی علیه را رعایت نکرده باشد، تصرفات وی توسط مولی علیه قابل رد است و چنانچه از رهگذر آن به مولی علیه خسارت وارد شده باشد، ولی قهری مسئول خواهد بود. البته اگر ولی قهری به طور متعارف و در حد اطلاع و تشخیص خود تصرفاتی انجام داده باشد، کفایت می کند و عمل ولی قهری را نمی توان با اطلاعات بعد مورد قضاوت قرار داد. هرگاه خیانت روشنی در کار نباشد، نمی توان بطلان تصمیمات ولی را تقاضا کرد ولو رعایت مصلحت به نحو مورد نظر رعایت نشده است، چون تشخیص مصلحت طفل به نظر ولی است و طبیعتا نمی توان با معیارهای دیگران عمل ولی را سنجید مگر به حدی از حيطه متعارف خارج باشد که هر فرد معمولی چنین خطایی را انجام نمی دهد.

ولی برای ولایت خود نمی تواند تقاضای حق الزحمه کند و از داراییها و اموال مولی علیه برای خود مصرف کند. البته اگر مولی علیه ثروتمند باشد و ولی واجب النفقه باشد، در این صورت به اندازه نفقه می تواند از اموال مولی علیه برداشت کند.

هر کدام از پدر یا جد پدری می تواند در زمان حیات خود برای انجام کارها و فعالیتهای مربوط به مولی علیه نماینده یا وکیل انتخاب نماید. اگر این وکیل یا نماینده مادر، برادر، خواهر، سایر خویشان و اقوام مولی علیه یا غیر آن می تواند به عنوان وصی انتخاب شود و این انتخاب نیاز به تأیید دادستان ندارد.

وکیل تابعیت | وکیل برای گرفتن ولایت | وکیل اثبات نسب

توجه داشته باشید، شما می توانید از وکیل رایگان قوه قضاییه نیز استفاده کنید و به صورت رایگان جواب سوالات خود را دریافت کنید.

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 دیدگاه

  • باسلام . آیامادریاپدرمیتواندتنهاخانه ای که درآن زندگی میکنندفقط به یکی ازفرزندان خودببخشد . باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *