تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

وکیل اسکیمر + اسکیمینک+کپی کردن عابر بانک

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

در این مطلب به موضوع وکیل اسکیمر + اسکیمینک+کپی کردن عابر بانک اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.

 

وکیل اسکیمر + اسکیمینک+کپی کردن عابر بانک وکیل اسکیمر + اسکیمینک+کپی کردن عابر بانک

 اسکیمینک و کپی کردن عابر بانک:

اسکیمینک روش دیگری برای کلاهبرداری رایانه ای است. در این روش دستگاه هایی به نام اسکیمر با قابلیت کپی کردن کارتهای اعتباری بانکی وجود دارد که در کنار دستگاه کارت خوان استفاده میشود. نمونه ای از اسکیمر، دقیقا شبیه دستگاه کارت خوان بانکی است که اگر کارت اعتباری را در چنین کارت خوانی بکشید، یک کپی از اطلاعات کارت خریدار گرفته میشود و در اختیار فرد مجرم قرار می گیرد. فروشنده خاطی با در اختیار داشتن رمز خریدار و با استفاده از دستگاه اسکیمر که اطلاعات کارت اصلی را بر روی یک کارت خام دیگر ذخیره و می تواند از حساب کارت خریدار سوءاستفاده و موجودی آن را خالی کند. دستگاه اسکیمر دیگری به نام اسکیمر ATM وجود دارد که در قسمت ورودی کارت در دستگاهای ATM خودپردازهای بانک ها نصب می شود و هنگام وارد کردن کارت به خودپرداز، یک کپی از اطلاعات کارت اعتباری گرفته می شود. روش های کلاهبرداری رایانه ای محدود به موارد گفته شده نبوده و این روشها مدام در حال تحول هستند.

وکیل اسکیمرو کپی کردن عابر بانک وکیل اسکیمرو کپی کردن عابر بانک

 برداشت غیر مجاز از حساب افراد به وسیله سامانه های مخابراتی ( که معمولا ذيل عنوان کیفری کلاهبرداری رایانه ای مطرح است)، جزء شایعترین جرایم ارتکابی در فضای مجازی است که هوش و ذکاوت مجرمین رایانه ای در کنار سهل انگاری قربانیان این جرایم، از علل رشد آمار ارتکاب جرایم است. اخیرا معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور با مشارکت بانک مرکزی سامانه ای را تحت عنوان «سامانه کاشف» راه اندازی نموده اند که در مرحله اول به قضات مربوط در سراسر کشور این مکان را می دهد که با دسترسی به این سامانه، در پرونده هایی از قبیل کلاهبرداری رایانه ای، پولشویی، … به فوریت دستورات لازم را به بانکهای مربوط جهت مسدودی حساب ، مسدودی درگاه، رهگیری گردش حساب ،اخذ پرینت و …. صادر و ابلاغ نمایند و بانکها مکلفند دستورات مربوط به مسدودی حساب را ظرف یک ساعت انجام دهند.

پرسش ۲۱:

۱- نظر به اینکه مطابق ماده ۷۴۱ قانون مجازات اسلامی الحاقی ۵/۳/۱۳۸۸ در خصوص کلاهبرداری مرتبط با رایانه قید شده: «هر کس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد کردن تغییر و… وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند…»، آیا منظور از کلمه وارد کردن در متن ماده به طور مطلق است؟ یعنی هرگونه وارد کردن اعم از اینکه کلاهبردار داده ها را با این فرض که در دسترس او باشد یا داده ها در دسترس او نبوده و با استفاده از فرامین یا افعالی آنها را وارد کند، می باشد یا صرفا عمل وارد کردن ناظر به آن است که کلاهبردار اطلاعات و داده ها را در اختیار نداشته و با توسل به وسایل متقلبانه اعم از هک کردن یا روش های دیگر آنها را تحصیل وارد نماید؟

۲- در فرض سؤال چنانچه فردی یک عابر بانک را که متعلق به دیگری است سرقت نماید سپس با مراجعه به باجه خودپرداز با وارد کردن رمز که روی کارت نوشته شده است وجوه آن را سرقت نماید آیا امر فوق مشتمل بر یک عنوان که همان سرقت است، می باشد یا اینکه سرقت توأم با کلاهبرداری مرتبط با رایانه را نیز شامل می گردد؟

وکیل اسکیمینک وکپی کردن عابر بانک وکیل اسکیمینک وکپی کردن عابر بانک

پاسخ:

نظریه شماره ۱۱۶۱/۹۳/۷ – ۱۸/۵/۱۳۹۳ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

۱۔ منظور از فعل وارد کردن، در ماده ۷۴۱ الحاقی مصوب۵/۳/۱۳۸۸ قانون مجازات اسلامی در فصل مربوط به جرایم رایانه ای، وارد کردن داده ها به هر ترتیبی است که منتهی به تحصیل وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا اشخاص دیگر باشد؛ اعم از اینکه شخص مذکور قبلا اطلاعات مربوط به داده ها را در اختیار داشته یا به وسائل متقلبانه، اطلاعات مورد نظر خود را کسب نماید.

وکیل اسکیمر و اسکیمینک وکیل اسکیمر و اسکیمینک

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت مشاوره حقوقی رایگان در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید. همچنین می توانید در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

۲- چون ملاک تحقق جرایم مندرج در قانون جرایم رایانه ای، استفاده از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده است و در فرض سؤال به لحاظ اینکه سرقت انجام شده با استفاده غیرمجاز از داده های رایانه ای و وارد نمودن رمز کارت عابر بانک دیگری صورت گرفته است،موضوع مشمول ماده ۷۴۱ الحاقی به قانون مجازات اسلامی (موضوع ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای مصوب ۵/۳/۱۳۸۸ ) است.

وکیل اسکیمر وکیل اسکیمر

پرسش ۲۲:

اگر یک نفر به دیگری تماس تلفنی گرفته و با مطالب دروغین و متقلبانه وی را تا پای دستگاه خود پرداز برده و طی تماس تلفنی فریبنده، شاکی وجوهی به حساب فرد تماس گیرنده واریز نماید، کلاهبرداری صدق مینماید یا خیر؟ اختلاف نظر وجود دارد عده ای  معتقدند تماس گیرنده فقط دروغ گفته هیچ عملیات فیزیکی انجام نداده و شاکی سادگی نموده و چون مانور متقلبانه ای صورت نگرفته پس جرم نیست. با توجه به اینکه مقنن در ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس – کلاهبرداری مانور متقلبانه را منحصر در مانور فیزیکی ننموده است، آیا این نوع عملیات تلفنی نمی تواند مصادیق مانور متقلبانه کلاهبرداری باشد؟

پاسخ:

شماره نظریه ۷/۹۳/۲۸۳۰ مورخ ۱۴/۱۱/۹۳ اداره حقوقی قوه قضاییه:

«صرفنظر از اینکه اصطلاح «مانور متقلبانه» در ادبیات و نظریات حقوقدانان، رایج و متداول است و در ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام، چنین اصطلاحی به کار نرفته است و در ماده فوق – الذكر، قانونگذار در عنصر مادی بزه کلاهبرداری، «به کار بردن وسایل متقلبانه» را مدنظر قرارداده است که مصادیقی از آن را (نظیر مغرور کردن مردم به داشتن اختیارات واهی) به تصریح نامبرده ولكن با آوردن عبارت «یا وسایل تقلبی دیگر»، مقصود خود بر تمثیلی بودن این موارد را بیان داشته است،

وکیل اسکیمر + اسکیمینک+کپی کردن عابر بانک وکیل اسکیمر + اسکیمینک+کپی کردن عابر بانک

در فرض سؤال که شخصی ناشناس از طریق تلفن باشخص دیگری تماس حاصل و با فریب وی از طریق صندوق خودپرداز بانک و با دادن دستورات فریبکارانه، مبالغی را از حساب قربانی خارج و به حساب خود وارد می کند، علی رغم مباشرت قربانی در عملیات بانکی، به نظر، عمل یاد شده مصداق عمليات متقلبانه بوده و می تواند ان مصادیق کلاهبرداری مقرر در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری محسوب باشد. با این حال، تشخیص مصداق بر عهده مرجع قضایی رسیدگی کننده است.»

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *